Kokkari algemeen
Retaurants, bars in Kokkari
Lemonaki, Vourliotis, Vallei van de Nachtegalen, Karlovassi
Pythagorion, Ireo, Papa beach, Votsalakia
Samos-stad,Moni Zoodochos Pigis,Moni Aghios Zonis,Ormos Kérveli


Sámos (Egeďsche eilanden)  

Hotel Athena - Kokkári

Wij kozen voor een verblijf van 2 weken in Kokkari, Hotel Athena, vanaf 15-06-2007.

Dit hotel ligt aan de gezellige kustweg van het lange kiezelstrand (Long Beach), temidden van vele hotels, appartementen, pensions, bars en tavernas. Met een mini-market naast het hotel (makkelijk voor een drankje 's avonds op ons terras van de hotelkamer !) en recht tegenover de Alpha bar, die direct aan het strand ligt. Je hoeft maar de weg over te steken en je staat op het kiezelstrand, met ligbedden en parasols !
  
Kokkari kustweg naar het centrum met Mini-market  Kokkari ingang Alpha bar  Kokkari kustweg naar het noorden  

Kokkari Hotel Athena                                 Hotel Athena     
   
C-klasse

Ligging:
Aan de noordkust van Samos, in het dorp Kokkári, 10 km van Samos-stad en 25 km van het vliegveld.
Nabij het strand gelegen, in een vrij levendige omgeving aan de landzijde van de kustweg. Slechts de kustweg oversteken naar het lange kiezelstrand (Long Beach) en ca. 375m van het centrum, een ideale plaats om te relaxen.
In de nabijheid van de mooiste stranden van het eiland, "Lemonakia" and "Tsamadou", met kristal helder water en de mogelijkheid voor diverse watersporten.

Accommodatie:
Het populaire familiehotel, bestaande uit 3 gebouwen met slechts 43 kamers, een receptie, netjes ingerichte kleine lounge met TV, gezellige ontbijtruimte (rookvrije ruimte) met terras. (ontbijtbuffet)

 Lounge         Ontbijtruimte binnen        Ontbijtruimte buiten         Bungalow

De vriendelijke en gastvrije hotelmanager Yorgos Galanis en Sybilla, serveren je koffie of thee in de onbijtruimte binnen (rookvrij) of buiten op het zonnige terrras tijdens het ontbijtbuffet.
Hier krijg je ook meteen de weersberichten: tijdens onze tweede week: weer zo'n 46 şC in de zon en geen verkoeling, want de meltemi, de koude noorderwind, was gaan liggen ! Nee, zo heet hadden wij -en zij- het in geen jaren meegemaakt....

Hotelmanager George Galanis   Kokkari ontbijtruimte Athena   Sybilla                
Netjes ingerichte 1-3 persoons kamers met een zitje, telefoon en een kluisje (te huur). Badkamer met douche en toilet. Balkon/terrras met zitje. Airconditioning en koelkast tegen betaling.

                         

                       

Bijzonderheden:
Receptie (men spreekt Duits, Engels en Frans), Tussen de gebouwen is een verzorgde tuin met een zoetwater zwembad met kindergedeelte en ligbedden en parasols (gratis), douches, kleedcabines en toiletten.

Tuin       

Vanuit de poolbar serveert de hartelijke Jutta (uit Oostenrijk) je graag de koudste drankjes aan je zonnebed. En zij is altijd in een goed humeur !

     

      

         


Uitgaan in Kokkari