Kokkari algemeen
Kokkari Hotel AthenaLemonaki, Vourliotis, Vallei van de Nachtegalen, Karlovassi
Pythagorion, Ireo, Papa beach, Votsalakia
Samos-stad,Moni Zoodochos Pigis,Moni Aghios Zonis,Ormos Kérveli

Sámos (Egeďsche eilanden)  

Kokkari restaurants en bars

Het aanbod van uitgaansgelegenheden in Kokkári is zeer goed, het zijn voornamelijk bars (ca. 20 met terras) en restaurants (ca. 25 tavernas en pizzeria's), verspreid over de doorgaande weg bij de kerk, de beide boulevards rond de haven, de platia en de vele zijstraatjes hiervan en ook langs de kustweg van het lange strand, Long Beach.


Aan de kustweg van Long Beach

Alpha Bar

Recht tegenover het Athena hotel aan de kustweg, met terrras en ligbedden en parasols op het Long Beach strand.Voor vaste gasten zijn de kosten voor de ligbedden gratis. (normaal € 5) Verse jus d'orange en jus de meloen of een lekkere Mythos van het vat, met een "tunasalad" of een "clubsandwich" zijn hier heerlijk !

Alpha Bar         

        

Restaurant Girasole

Een Italiaans restaurant, dat aan de kustweg van het lange strand is gelegen. De eigenaren Miki en Francesca, serveren de lekkerste pasta, pizza's, salades en vis- of vleesgerechten. Een heerlijk plekje direct aan zee met de meest verfijnde gerechten: de "Salade del Pollo" of de "Rissoto met saffraan" moet je beslist eens uitproberen. En een flinterdunne pizza is hier wel bijzonder lekker .
Het is even wennen om "Ciao" te horen in plaats van het gebruikelijke "Yassas of Adio", maar wij vonden dit restaurant het beste (Italiaanse) restaurant van Kokkari !

      

      

Restaurant Meltemi

Een Grieks restaurant aan de kustweg van het lange strand, dat op zeer veel bezoekers mag rekenen. De bediening is snel, attent en de keuken beheerst de hele Griekse keuken, zoals verse vis, vlees en ovengerechten. De youvetsi en de gyros zijn klasse! Soms is het zo druk, dat de obers extra tafels op het strand zetten en om het wachten te veraangenamen, serveren je alvast een gratis glas ouzo.

   

Café Del Mar

Aan de kustweg van het lange strand ligt deze leuk ingerichte bar, met vriendelijke bediening en een romantisch terras. Om een of andere reden was het in die twee weken dat wij er waren, nooit erg druk. (?)
Of was het voor sommigen dan toch te romantisch?

Cafe Del Mar                           

Beach Bar Odyssey      

Deze Beach Bar, gerund door Fotis Kavesos en zijn hartelijke en gastvrije familie, biedt je diverse heerlijke sandwiches en snacks aan. ('s Morgens vroeg een heerlijke frappé of  frédo op je zonnebed is een aangename verrassing, aan het dan nog stille strand )
Omdat de hostess vertelde dat je hier als "Olympia reiziger" gratis ligbedden kon krijgen, waren het vooral de Nederlanders die hier gebruik van maakten.
De inrichting van de bar met die eigen-wijze stoelen, was wel zeer opvallend.......

Odyssey                               

Nog meer restaurants langs de kustweg

Kustweg langs Long Beach               
Restaurant "Mythos" is gelegen aan de landzijde van de kustweg -vlakbij Hotel Athena- en wordt gerund door de broer van "onze" hotelmanager Yorgos. Elke zondagavond is er "Live Greek Music" en wordt er uitbundig gedanst en vooral luid meegezongen. 's Avonds laat konden wij die eerste zondag, vanaf het terras van onze hotelkamer meeluisteren naar de muziek, onder het genot van een koude retsina.
In een mooi aangelegde tuin, was het eten hier voortreffelijk (gefileerde vis in grote porties !) en werd opgediend door zeer vriendelijk en attent personeel. Op onze laatste zondag van onze vakantie bleek echter dat het neefje van de eigenaar een doopfeest hield en was het alleen maar voor genodigen !
Jammer, de foto's moeten dus tot een volgende keer wachten...........

Restaurant "Galini" een klein, knus Grieks restaurantje, waar je nog de echte Griekse frites (onregelmatig, met de hand geschild) kunt eten, met origineel Grieks bestek (messen met plastic heft). De bediening is niet vlot, maar men is wel erg lief en gastvrij en wat je op tafel krijgt is werkelijk superlekker !

Even verder op ligt het restaurant van "Tsamadou Hotel", met oosterse gerechten uit Thailand. Voor wie eens wat anders wil proberen.....  (wij misschien eens later ?)

Beach café "Hello, Hello" met een eigenaar die zijn 'private beach' voor zijn eigen pensiongasten nauwlettend bewaakt, andere toeristen zijn niet welkom ! (Het was er dus nooit druk!)

Bar "Shore Break" eveneens aan de kustweg, 's morgens heel rustig met lounge-muziek, maar naar mate de dag vorderde werd het meer een jongerenbar met zeer luide muziek. De ligbedden lagen overigens wel super ( 5 euro) en je kreeg er altijd een ijskoude karaf met water bij !

Hello, Hello       Shore Break     Strand bij Shore Break

Aan het begin van Long Beach vind je nog de "Beach Bar" en "Poquito".(zonnebedden kosten hier € 5 !)

Begin van Long Beach   Poquito   Beach Bar

Aan de boulevard bij de haven

La Bussola        
Restaurant "La Bussola", op de boulevard voor Cavos, met heerlijk eten (chicken crčme! ) en vlotte bediening en waar het af en toe wel heel erg druk was!

Café-Bar "Cavos"

Cavos aan de boulevard bij de haven       Cavos
Aan de paralia, even voor de trap naar het haventje, was Cavos voor ons een paradijsje, ver weg van het staatrumoer, met een prachtige bloemenpracht (Ulrike houdt van bloemen !) en met een prachtig uitzicht op de haven en de andere boulevard van Kokkári. Een heerlijk plekje om 's morgens van een espresso of voor 's avonds, voor het eten, van een heerlijk flesje wijn te genieten en bovendien van de flanerende mensen en het geweldige uitzicht !!!

Cavos Christos en Uli              

Cavos
al 25 jaar in Kokkári (2007) !!
De vriendelijke en gastvrije Christos and Ulrike Amirsonis bieden je een rustige atmosfeer te midden van een waar bloemenparadijs, met een prachtig uitzicht op de haven en de boulevard van Kokkári. Bekend door Ulli's zelfgemaakte (appel)taart, verse biologische salade en een grote verscheidenheid aan cocktails. Cavos heeft twee grote TV schermen en een projector voor sportevenementen en twee internet-hoekjes.

Cavos fonteintje         

       

     
Ga je maar eens laten verwennen ........wij hebben hier een geweldige tijd gehad !

Restaurant "Basilico"

Nog een Italiaans restaurant van eigenaresse Rosanna, gelegen op het schiereiland, met een werkelijk fantastisch uitzicht.
Met goede vleesgerechten (oso buco), pizza's en pastagerechten (spaghetti al pesto). De prijzen liggen hier net wat hoger dan elders. De bediening en de keuken vonden wij hier duidelijk minder dan bij Girasole, zelfs een beetje chaotisch en soms met erg lange wachttijden. Het uitzicht blijft fantastisch, zeker als de korte schemer invalt en de lichten van Kokkari in het water romantisch reflecteren ...... daar doe je het dus voor !

   Basilico    

     Oso Buco     

        

De boulevard bij het onbewoond schiereiland

Bar "Kalimera", aan het begin van de lange boulevard, met een mooi uitzicht op de andere boulevard, maar met stevige prijzen voor een half flesje wijn.

Lange boulevard met Kalimera  Bar Kalimera    

Restaurant "Meravilia"

Het Griekse restaurant is gelegen aan de lange boulevard, richting het onbewoonde eiland. De broers Ilias en Nikos Skendai runnen dit gezellige, met originele Griekse stoelen (wel met met een kussentje !) uitgeruste restaurant met zeer originele, eenvoudige gerechten, zoals 'arnaki kleftikos'.

       Meravilia      

Arnaki kleftikos   

Restaurant "Poseidon" (Posidon)

Een gezellig familierestaurant aan het eind van de lange boulevard. Het is een van de oudste restaurants van Kokkari en is bekend om zijn lokale gerechten. Op hun flyer staat (o.a. in het Nederlands): "Geniet van grootmoeders gerechten en proef onze zeespecialiteiten volgens traditionele vissersrecepten. Graag ontmoeten wij u in onze taverne aan zee! "
Ik had helaas al gekozen voor lam-souvlaki, maar ook dát was genieten !!

Restaurant Poseidon                                     

Aan het eind van de boulevard op een heuvel, via enkele trappen te bereiken (bij het onbewoonde schiereiland), ligt restaurant "Nireus", met een prachtig uitzicht over Kokkári !

        

     

                     Onbewoond schiereiland 

Er zijn eigenlijk teveel bars en restaurants om in 2 weken alles uit te proberen.
De tweede week, tijdens de hittegolf, zochten wij juist de restaurants die pal aan zee lagen, voor de hoognodige koelte.
De platia met zijn vele leuke restaurants en bars, maar erg broeierig warm, hebben we dus eigenlijk te weinig bezocht in deze hitte.

Vagelis


Uitgaan in Kokkari